10 lucruri pe care nu le știai despre copilul prematur

10 lucruri pe care nu le știai despre copilul prematur

Atunci când bebelușii se nasc mai devreme de 37 saptamani se consideră prematur.

Cu cât este mai aproape de nașterea bebelușului dvs., cu atât mai mari sunt șansele acestuia de a supraviețui.

Copilul prematur va avea mai puține complicații dacă se naște la 34 de săptămâni. Bebelușii nascuti între 34 și 36 de săptămâni au mai mult de 99% șanse de supraviețuire, potrivit site-ului March of Dimes.

Copiii prematuri au două zile de naștere. În ziua nașterii bebelușului este data oficială a nașterii, însă data la care trebuia sa vina pe lume inițial este considerată  o dată importantă.

Contactul cu pielea este benefic pentru copilul dumneavoastră. Contactul piele-piele stabilizează ritmul cardiac și oxigenarea copilului și îmbunătățește somnul.

Medicul bebelușului prematur este numit neonatolog. Neonatologii sunt medici specializați în îngrijirea copiilor prematuri.

Laptele matern are mai multe beneficii pentru bebelușii prematuri. Grăsimile din laptele uman ajută la îmbunătățirea dezvoltării creierului și a țesuturilor neurologice ale copilului.

Schimbarea de la un incubator la un pătuț obișnuit este un pas gigantic pentru un copil premat. Aceasta înseamnă că micuțul poate regla temperatura proprie a corpului.

Mulți copii prematuri au crescut pentru a trăi o viață plină și sănătoasă. Celebrități Charles Darwin, Albert Einstein, Pablo Picasso, Stevie Wonder și Sir Winston Churchill s-au născut prematur.

Cresterile in greutate sunt cântărite în grame, nu în kilograme. Deși bebelușii prematuri sunt atât de mici încât sunt cântăriți în grame, este important de observat că acestea sunt doar temporare.

Copiii prematuri au un risc mai mare de a avea anemie. Acest lucru este atunci când un copil nu are suficientă celule sanguine sănătoase pentru a transporta oxigen la restul corpului. Unele dintre cele mai frecvente probleme la copiii prematuri sunt dificultățile de respirație. Apneea poate să apară atunci când există o scurtă încetare a respirației și uneori este însoțită de o frecvență cardiacă încetinită (bradicardie).

În ţara noastră unu din zece bebeluşi este născut prematur, înainte de termen, clasând România drept una cu cele mai mari rate ale prematurităţii din Europa. Din cauza nedezvoltării optime a organelor, mai ales a celor respiratorii, unii dintre copilaşi rămân cu anumite probleme toată viaţa: de la sensibilităţi respiratorii, probleme locomotorii sau întârzieri de limbaj. 

sursa –  /www.livingandloving.co.za