15 CURIOZITĂȚI pe care nu le știai despre STÂNGACI.

Nu sunt cunoscute încă motivele pentru care unii oameni se nasc stângaci.

Pentru că cercetătorii nu au evidențiat niște cauze exacte, combinația complexă dintre genele moștenite și factorii de mediu este cea considerată ca fiind responsabilă pentru tendința oamenilor de a-și folosi mâna stângă. O altă teorie este cum că există o legătură între partea creierului care este mai activă și membrul superior folosit cel mai mult la motricitatea fină.

Foarte mulți oameni stângaci sunt considerați ca fiind printre cei care au revoluționat lumea. Câteva exemple ar fi Einstein, Leonardo Da Vinci, Bill Gates sau Barack Obama. Atunci când ești stângaci există și avantaje și dezavataje, însă cercetărorii nu pot spune dacă folosirea dominantă a mâinii stângi este un defect ori o calitate.

Foarte mulți părinți sau profesori își obligă copiii să scrie cu mâna dreaptă, astfel, stâgacii își folosesc mult mai bine mâna dreaptă, spre deosebire de dreptaci, care nu își folosesc mâna stângă cu prea multă iscusință.

Iată câteva lucruri neobișnuite despre stângaci pe care sigur nu le știai până acum:

1. Doar 10% din populația lumii este stângace;

2. Din 1992, pe 13 august se sărbătorește Ziua Internațională a Stângacilor;

3. 4 dintre ultimii 7 președinți SUA au fost stângaci;

4. 1 din 4 astronauți sunt stângaci;

5. 40% dintre jucătorii de tenis sunt stângaci;

6. În Asia sunt cei mai mulți stângaci, iar în Africa cei mai puțini;

7. În unele culturi, este considerat nepoiticos sau chiar interzis prin lege să fii stângaci, iar în Evul Mediu stângăcia se pedepsea cu moartea. În alte culturi, a fi stângaci înseamnă că ești norocos și că atragi asupra ta bogăția.

8. Stângacii se înfurie mai repede decât dreptacii;

9. Stângacii sunt mai înclinați spre activități creative, sportive, artistice, muzicale;

10. Conform psihologilor și cercetătorilor, stângacii sunt mai independenți, mult mai inteligenți, mai adaptabili și mai rezistenți presiunilor sociale;

11. Stângacii sunt mai creativi, mai eficienți și mai rapizi atunci când vine vorba de îndeplinirea sarcinilor;

12. Stângacii tind să câștige mai mult decât dreptacii;

13. Stângacii trăiesc emoțiile mult mai intens;

14. Bărbații stângaci sunt cu 50% mai mulți în lume decât femeile stângace;

15. Stângaci celebri: Leonardo da Vinci, Einstein, Newton, Picasso, Alexandru cel Mare, Iulius Caesar, Napoleon, Michelangelo, Beethoven, Benjamin Franklin, Henry Ford, Barack Obama, Oprah Winfrey, Bill Gates, Regina Mamă, Charles Darwin, Fidel Castro, Paul McCartney, Charlie Chaplin, Lewis Carroll, Mozart, Nietzchie, Mark Twain, Prințul William.

sursa – blogdeparinti.info