Calendar special.

Calendar
„Dacă aș putea rescrie calendarul, aș mai adăuga pe lângă toate sărbătorile, câteva zile speciale.

Aș adăuga o zi specială pentru prietenie. O zi în care oamenii să iasă pe străzi, să indrăznească să își vorbească, să se cunoască, să lege prietenii pe viață.
Aș adăuga o zi în care toată lumea să râdă. Să râdă cu poftă și cu lacrimi.
Aș adăuga o zi a iertării. O zi în care toți oamenii să-i ierte definitiv pe cei care le-au greșit. O zi a împăcării între suflete.
Aș adăuga o zi a uitării. În care toți oamenii să uite tot ceea ce le umbrește fericirea. Să uite dureri, deziluzii și pierderi.
Aș introduce o zi a regăsirii. În care fiecare om să își acorde o zi pentru el, în care să se evalueze, să își amintească unde și cine dorește să fie.
Aș adăuga o zi a copilăriei. O zi în care să ne amintim de bucuriile simple și de visele copilăriei. O zi în care să ne purtăm copilărește, să ne jucăm și să fim răsfățați.
Aș adăuga o zi a generozității. O zi în care fiecare om să dăruiască ceva și să facă o bucurie cuiva.
Aș adăuga o zi a mulțumirii. O zi în care sa mulțumim tuturor pentru ceea ce înseamna în viața noastră, pentru bunătate, pentru dragoste, pentru înțelegere. O zi în care să-i mulțumim lui Dumnezeu pentru tot acest pământ minunat. Și pentru că nu obosește iertând… și pentru tot ceea ce însemnăm…
Aș adăuga o zi a naturii. O zi în care fiecare om să recompenseze natura pentru toate minunile pe care ni le dăruiește. O zi în care să facem curat în păduri, să plantăm flori, să ajutăm un pom să se dezvolte frumos.
Aș adăuga o zi a liniștii. O zi în care să nu deschidem radioul, nici televizorul, o zi în care să nu pornim mașini, nici aparate electrocasnice, o zi în care să auzim doar natura, păsările, vântul și gândurile noastre.
Aș adăuga o zi a îmbrățișărilor. O zi în care oamenii să se îmbrățișeze sincer și cu îndrăzneală.
Aș adăuga o zi a exprimării sentimentelor. O zi în care să spunem tot ce simțim pentru oamenii din jurul nostru.
Aș introduce o zi a amintirilor. O zi în care să retrăim prin fotografii, povești și gânduri, cele mai frumoase momente din viața noastră.
Aș mai adăuga o zi a încrederii. O zi în care niciun om să nu se îndoiască de alți oameni și nici de sine.
Aș adăuga o zi a iertării de sine. O zi în care fiecare om să își lase trecutul și remușcările în urmă. O zi fără regrete, în care niciun om să nu se mai învinovățească și să se ierte.
Aș introduce o zi specială a iubirii. O zi în care fiecare om să se îndrăgostească, să își regăsească iubirea față de părinți, de copii și de cei apropiați.
Aş introduce o zi a zâmbetelor. O zi în care să nu existe priviri încruntate, nici chipuri îngândurate şi nici grimase de durere.
Aş mai adăuga o zi a regenerării sufletului. O zi in care fiecare suflet să se elibereze de toată încărcătura negativă, de toate suferinţele, de răutăţi, o zi în care fiecare suflet să renască.”

sursa: Momente in viata