Ce înseamnă să fii student?

Ce înseamnă să fii student?

,,Să fii student” înseamnă să fii o cascadă de informaţii!

Să ştii că peste tine vor da năvală sentimente pe care nu le cunoşti, la care nu vei avea acces până în momentul în care ajungi să fii ceea ce vrei tu să fii, asta dacă îţi vei da şi seama de ce vrei să ajungi.

Atunci când vei conştientiza că te-ai desprins de vârsta adolescenţei şi că trebuie să devii responsabil, matur, te vei teme, vei ajunge să ai o reacţie de inconştienţă, de frică. Însă, odată intrat în jocul ,,minţilor citite”, va ajunge să îţi placă, vei înainta în această poveste plăcută, iar teama va dispărea. Îţi va fi sete de succes, vei vrea să asimilezi tot mai multe informaţii, să le pui în practică, să realizezi ceva cât mai reped cu putinţă. Astfel, ajungi să te implici în tot mai multe proiecte, peste cursurile facultăţii, timpul va deveni limitat, iesirile cu prietenii vechi tot mai puţine, iesirile cu prietenii noi tot mai dese, pentru că sunteţi colegi şi vă pasionează aceleaşi lucruri, pentru că vei avea multe în comun cu ei, iar tot mai puţine în comun cu cei vechi. Vei lega prietenii noi cu oamenii dornici de afirmare, la fel ca tine şi tare îi vei mai îndrăgi. Te va cunoaşte multă lume, vei câştiga beneficii, vei fi răsplătit, pentru că munceşti, pentru că e frumos!

,,A fi student” nu înseamnă o obişnuinţă sau o resemnare, înseamnă să trăieşti fiecare clipă a studenţiei la cotă maximă, înseamnă că orice informaţie, orice proiect la care lucrezi să fie asimilat de tine la cel mai înalt nivel. Să ştii că fiecare an ce a trecut din perioada studenţiei tale nu a fost unul oarecare, ci că a fost ceva minunat, iar dacă timpul va putea fi dat înapoi să ai puterea de a retrăit totul iar şi iar, fără a simţi vre-un chin.

Sunt studentă în anul II la Jurnalism şi pot spune cu mâna pe inimă că ,,m-am îndrăgostit” de perioada prin care am trecut de-a lungul acestor doi ani, am ajuns să iubesc lipsa timpului, să iubesc stresul la care eşti supus înaintea fiecărui examen şi dorinţa nestăpânită de a afla rezultatul după sesiune. Am ajuns să îmi doresc tot mai multe, să îmi doresc să nu se termine.

Şi da, secretul stă în a iubi viitoarea meserie pe care ti-o alegi!

O facultate nu se alege pentru că este ,,la modă”, domeniul la care vei opta trebuie să fie cel dorit de tine, cel pe care îl vroiai de o bună bucată de timp, iar o alegere bună necesită timp de gândire, altfel, te vei trezi după ce ai terminat primul semestru sau poate mai târziu că ceea ce faci nu corespunde cu dorinţele tale!

Lasă inima să aleagă pentru tine! Alege să studiezi ceea ce-ţi doreşti acolo unde ţi se oferă cele mai mari posibilităţi pentru aţi putea împlini visul! Încearcă să ştii totdeauna ce vrei!

Mădălina ISAR

sursa – https://madalinastudent.wordpress.com/2012/05/25/ce-inseamna-sa-fii-student/