Copiii lui Dumnezeu.

Ori de cate ori copiii tai iti scapa de sub control si din mana, te poti consola cu gandul ca insasi puterea nemarginita a lui Dumnezeu nu s-a putut aplica asupra copiilor Lui.

Se spune ca, dupa de Dumnezeu a creat Pamantul si Raiul, El a creat pe Adam si pe Eva. Si primul lucru pe care l-a spus catre ei a fost:

„Nu aveti voie’”.

„Nu avem voie sa ce?”, a replicat Adam.

„Nu aveti voie sa mancati acel fruct interzis”, a raspuns Dumnezeu.

„Fruct interzis? Avem un fruct interzis? Hei, Eva… avem aici un fruct interzis!

Sigur ca nu il mancam! Ba… sigur ca da!!”

„Nu manca din acel fruct!” a spus Dumnezeu.

„De ce?”

„Pentru ca eu sunt Creatorul si asa spun eu!” a spus Dumnezeu, intrebandu-se de ce nu s-a oprit cu creatia sa dupa ce a facut elefantii si a mai continuat si cu acesti doi oameni. Cateva minute mai tarziu, Dumnezeu si-a vazut copiii mancand mar si s-a enervat.

„Nu v-am spus sa nu mancati din acel fruct?” a spus Parintele.

„Mmmm, pai, ba da…” a replicat Adam.

„Atunci de ce ati facut-o?”.

„Eu nu sunt de vina!” a spus Eva.

„Ba da, ea a inceput, ea m-a provocat!!” a spus Adam. „Ba nuuu!”, „Ba da!!”, „BA NUU!”.

Satul de cearta, nerecunostinta si indisciplina celor doi, pedeapsa lui Dumnezeu a fost ca Adam si Eva trebuie sa aiba proprii lor copii. Si astfel sablonul a mers mai departe si nu s-a schimbat niciodata de atunci incoace.

Dar exista si o parte buna pentru noi din aceasta istorisire: Daca ai incercat in mod constant si iubitor si perseverent sa dai intelepciune si educatie copiilor tai si nu s-a lipit de ei asa cum ai fi vrut tu, nu te judeca si nu fi aspru cu tine. Daca Dumnezeu a avut probleme in a-si stapani proprii copii, ce te face sa crezi ca va fi floare la ureche pentru tine?