Cum arata si cum se produce CARNEA FALSA.

O anchetă jurnalistică complexă a scos la iveală un truc pe care îl folosesc unii producători de carne și care pune în pericol grav sănătatea consumatorului.

Este vorba de o substanță chimică, un lipici, care practic lipește bucăți de carne. Este un praf care amestecat cu alte componente de țesut animal (sau nu) lipește bucăți de carne mai puțin importante care apoi sunt vândute pe post de stake de clasă premium, evident la prețuri mari. Culmea e că forma dată se păstrează și în timpul preparării.

Falsul este foarte bine realizat și chiar și pentru un expert ar fi imposibil de detectat, anunta stiripesurse.ro.

În practică se presară bucățile de carne provenite din părțile mai ”puțin bune” ale corpului animalului sacrificat cu un ferment special cunoscut sub numele de ”lipici pentru carne”. Sunt mai multe metode de preparare – unii folosesc bacterii, ații îl produc din sânge de porci sau vaci. De evidențiat faptul că praful este destul de dăunător pentru organismului uman astfel încât el este manipulat cu protecție sporită.

După ce este presărată substanța, bucățile de carne sunt amestecate și învelite în polietilenă dându-le forma preferată. După șase ore de congelare se obține o bucată compactă de carne. Falsul este foarte greu de descoperit (n.a.imposibil se spune) în această stare.

Carnea nu se rupe acolo unde bucatile sunt lipite, si nu iti poti da seama ca nu este o bucata intreagă.

În restaurante, bucătarii folosesc această enzimă lipicioasă sub forma de pudra alba. Carnea este amestecată, iar cei care o prepară au grijă să nu inhaleze substanţa utilizată.

Mari furnizori folosesc acest produs special cunoscut sub denumirea de “lipici de carne” pentru a lipi porţiuni rămase sau “resturi” de carne şi le vînd ca produse de calitate.

Sunt state pe Glob unde nu exista nicio reglementare în privinţa lipiciului de carne. Produsele sunt ambalate în supermarket-uri sub numele de carne “procesată” sau “reprocesată”.

O friptură care conţine lipici de carne este foarte periculoasă. Poate produce cheaguri de sânge şi atacuri cerebrale.

Dacă bucăţile de carne lipite nu sunt bine prelucrate termic, bacteriile existente în acele bucăţi nu sunt ucise, consumatorii riscând contaminarea întregului tract digestiv.

Surse din industria alimentară susțin că metoda nu se folosește doar pentru formarea de steak-uri, ci s-ar folosi și la prelucrarea cărnii de pui, porc și chiar de pește.

Rezultatul este că un astfel de produs este mai greu de preparat pentru că părți care ar trebui să fie în interior sunt în afară, iar părți care ar trebui să fie în afară se găsesc la interior.

Te gandesti ca este o friptura de cea mai buna calitate sau un file pe alese. Nici expertii nu pot face diferenta. Nu se rupe acolo unde bucatile sunt lipite, asa ca nu poti sti ca nu e vorba de o bucata intreaga de carne. Nu-ti poti da seama daca este carne transata sau un colaj toxic de 20 de resturi ieftine! Bucatarii folosesc aceasta enzima lipicioasa sub forma de pudra alba pentru a amesteca carnea si trebuie sa aibe grija atunci cand o prepara sa nu inhaleze substanta!

Este un secret bine ascuns pe care macelarii nu vor sa-l afli. Marii furnizori au fost surprinsi folosind acest “produs special cunoscut sub denumirea de lipici de carne” pentru a lipi portiuni ramase sau “resturi” de carne si a le vinde ca produse de calitate.

Video

http:// https://www.youtube.com/watch?v=ZhgOEsAd1xY

sursa – stireazilei.ro