Cum poti fi un tată bun. 10 sfaturi utile.

Sfaturi pentru tati.

Poţi fi un tată bun şi mereu iubit de fiica ta doar dacă respecţi aceste 10 reguli de AUR.

Să fii tată la fetițe este un privilegiu, consideră editorialistul de la Huffington Post Justin Rikclefs, care educă patru fete. Iată care sunt cele mai importante sfaturi pe care le-a dat el tăticilor de fetițe:

1. Ea vrea s-o iubești.

Ea poate să nu te întrebe dacă o iubești, dar acesta e cel mai important lucru de care are nevoie. Acesta este rolul tatălui. Fiica ta te poate dezamăgi, ea poate comite multe greșeli și chiar să-ți întoarcă spatele, dar niciodată n-o face să se îndoiască de faptul că o iubești. Uită-te în ochii ei și spune-i că o iubești. Astăzi și în fiecare zi.

2. Ascultă-i muzica!

Chiar dacă nu-ți place muzica pe care o ascultă – ascult-o!

3. Ea urmărește atent cum te comporți cu mama ei.

Acesta este cel mai important moment: Cel mai bun lucru pe care îl poți face pentru fata ta este să-i iubești mama. Să-ți dedici viața copilului tău este ușor. Poți să trăiești în cercul ei de prieteni, să participi la viaţa ei.

4. Rămâi alături de ea și după ce crește.

Prietenii, emoțiile din cauza unor fotografii pe Internet, conversațiile la miezul nopții sau orice altceva, nu trebuie să fie un motiv să te îndepărtezi de fiica ta. Ea nu trebuie să simtă că te îndepărtezi de ea din moment ce a crescut.

5. N-o poți influența cu cine să se căsătorească.

Într-o bună zi va vrea să se mărite. Tot ce-i poți spune tu este că va avea o familie la fel de frumoasă ca a ta, care o va iubi la fel cum tu îți iubești soția, adică pe mama ei.

6. Învaț-o să facă sport!

Fetele mele fac sport. La fel ca mama lor. Ele nu știu ce înseamnă ”să arunci mingea ca o fată”. Pe lângă puterea fizică și rezistență, educăm astfel în ele perseverența și stoicismul, calități de care vor avea nevoie în viață.

7. Arată-i fiicei tale că pământul nu se rotește în jurul ei!

Trebuie să ne învățăm fetele că viața este mai bună atunci când înțelegi că nu ești tu singurul pe lume. Trebuie să-i ajutăm pe alții, uneori să cedăm. Este important să înțeleagă acest lucru.

8. Poartă-te cu ea ca un gentilom!

Pentru asta nu este nevoie de mulți bani. Mă puteți considera arhaic, dar eu deschid ușa în fața fetelor mele, le împing scaunul la masă și le ascult povestirile de parcă ar fi deja niște doamne. Trebuie să mergi cu fiecare dintre fetele tale la plimbare în doi, să-ți poată povesti problemele și bucuriile ei.

9. Spune-i că e frumoasă!

Una dintre grijile tale este să-i spui fiicei tale că e frumoasă și, de asemenea, că are o inimă curată și că pentru asta nu e necesar să slăbească.

10. Cere-ţi scuze dacă ai greșit!

Uit de multe ori punctele precedente. Dar unul din cele mai importante este să-ți ceri scuze când greșești față de fiicele tale.

sursa – eustiu.com