Dependenți de cafea? Iata câteva băuturi care o pot înlocui cu succes.

Cafeaua este benefică dacă este consumată cu moderație. Ce faci însă, dacă din motive medicale trebuie să renunți la ea?

Fie ca o preferam dimineata, dupa o masa copioasa sau ca motiv pentru a sta de vorba cu o prietena, cafeaua este totusi recomandata cu precatiune in cazul persoanelor care sufera de anumite afectiuni.
Iată câteva alternative naturale cu care o poți înlocui.

Ceaiul verde
Ceaiul verde conține mai puțină cofeină decât cafeaua. Acesta este recomandat persoanelor care au probleme hepatice sau cu tensiunea arterială ridicată. Totodată, ceaiul verde poate fi utilizat și de cei care vor să slăbească.

Ceaiul cu ginseng siberian
Ginsengul siberian este o plantă utilizată, în special, pentru a preveni răceala și gripa. Ingredientele active ale plantei, numite eleutheroside, energizează organismul. Ceaiul cu ginseng stimulează concentrarea, dar îi ajută și pe cei care vor să slăbească.

Sucul de rodii
Poți să consumi fructul în starea sa naturală sau să faci un suc combinat cu alte fructe. Poți, de exemplu, să faci un shake cu rodie, lapte de soia, banană, spirulină și iaurt. Rodiile abundă în antioxidanți și energizează organismul la fel de mult ca și o ceașcă de cafea.

Ceaiul de mentă
Consumă cu încredere ceai de mentă! Pe lângă faptul că reîmprospătează respirația și calmează stomacul după o masă copioasă, ceaiul de mentă revitalizează organismul.

Sucul de prune
Dată viitoare când cauți termosul de cafea, înlocuiește-l cu un suc de prune! Sucul proaspăt reglează nivelul adecvat de electroliți din organism. Totodată, sucul reglează pofta de mâncare, facilitează digestia și previne constipația.

Sursa: femina/ foto: pinterest