Dieta celor trei mere pe zi

„Un mar pe zi poate tine medicul departe dar trei mere pe zi te pot ajuta sa slabesti”, spune medicul nutritionist Tammi Flynn. El a dezvoltat o dieta numita trei mere pe zi, care spune ca te poate ajuta sa pierzi aprox 8 kg in 3 luni. Conform Academiei de nutritie si dieta “dieta trei mere pe zi”, da rezultate daca este atasata oricarei alte diete. Totusi, este bine sa consultati un medic inainte de a incepe un regim alimentar.

“Dieta 3 mere pe zi” este originara din Wenatchee, Washinton, unde dr Flynn lucra ca nutritionist si antrenor personal. Flynn a sugerat unei cliente care se straduia sa slabeasca sa consume un mar inainte de fiecare masa si sa foloseasca merele ca o gustare inainte de felul principal. Femeia a pierdut aproape 1 kg  pe saptamana. Flyyn a introdus dieta pentru toti utilizatori programului si a observant ca acestia au avut rezultate similare. In 2005 Flynn a publicat detaliile dietei in cartea “dieta celor trei mere pe zi – baza pentru slabit.”

Informatii de baza

In timp ce dieta originala presupunea pur si simplu consumarea unui mar pe zi, dieta cu 3 mere include acum si informatii privind regimul si exercitiile fizice. Cei care urmeaza programul sunt instruiti sa manance mancare cu putine calorii (intre 1200-2500 pe zi) dar si multe proteine. Meniul unei zile obisnuite consta intr-o omleta cu branza si legume pt micul dejun, spaghete cu sos pt pranz si salata de somon la cina sic un iaurt ca gustare. Cei care tin dieta trebuie sa faca si exercitii cardio, stretching si antrenament la sala macar de trei ori pe saptamana.

Rezultate stiintifice

Un studiu publicat in 2009 in jurnalul medical “Appetite” a confirmat eficienta consumului celor trei mere pe zi. Adultii care au mancat un mar intreg inainte de masa au consumat cu 15 % mai putine calorii decat cei care nu au mancat mar. Acest lucru poate fi cauzat de cantitatea mare de fibre solubile si insolubile din mere care induc senzatia de satietate. In acelasi timp, in 2012 un alt studiu a determinat ca mancatul fibrelor solubile scade stratul de grasime. Consumul celor trei mere pe zi inlocuind 3 g de fibre solubile.

Asadar…pofta buna! Eu fug la aprozar.