Marele zodiac al iubirii – Zodia SCORPIONULUI

Marele zodiac al iubirii – Zodia SCORPIONULUI

Caseta cu bijuterii a SCORPIONULUI

Caracterul zodiei. Scorpionul, zodie aflată sub semnele toamnei depline, desfăşurată sub un cer înalt, clar şi calm, are caracterele apei, fiind ceea ce în mod obişnuit se numeşte o zodie de apă. Această zodie va purta cu ea ceva specific şi pregnant derivând din misterul şi bogăţia apei, element considerat de filosofi, cândva, ca fiind principiul univer-sal, temeiul a tot ce există pe pământ. Scorpionul va reprezenta apa în repaus, în linişte, sub forma ei de moment, de-o clipă, ce sugerează, fără îndoială, o posibilă eternitate. Această apă în repaus se va dovedi, în mod surprinzător, nu o dată, fierbinte, şi chiar foarte fierbinte. Dintre cele trei zodii ce poartă semnul apei – Rac, Scorpion şi Peşti – Scorpionul este semn fix, fiind unul dintre cele mai puternice semne din tot zodiacul. Nativul în această zodie este cu totul deosebit, remarcându-se printr-o tenacitate inimaginabilă, deoarece dispune de resurse fizice şi psihice imense. În dragostea sa, de exemplu, el va fi un perseverent şi va face, la modul cel mai natural cu putinţă, cu aerul cel mai firesc din lume, presi-uni incredibile, neoprindu-se decât atunci când cetatea va capitula.

Ziua norocoasă – marţi. E o zi când săptămâna se află în urcare, Scorpionul fiind o zodie mobilizatoare. Marţea este ziua luptătorilor, dar şi a oamenilor capabili de mari surprize.

Cifra norocoasă – 9. Potrivit numerologilor, această cifră a misterului va avea, deopotrivă, conotaţii pozitive şi negative, într-un amestec ingenios, fiind, de bună seamă, semnul unor iniţiative definitorii pentru întreaga existenţă, din fragedă pruncie şi până la adânci bătrâneţi. Putere asemănătoare vor avea, de asemenea, toate celelalte numere formate din cifra 9 sau divizibile cu 9. Iată, de pildă, o relatare din folclorul romanesc: “Nouă meşteri mari..”. Oamenii cifrei 9 vor lupta cu toată convingerea, cu toată determinarea, pentru onoruri şi prestigiu. Sunt inşi foarte rezistenţi, fiind luptători ce dovedesc, nu o dată, un curaj nebun, instabili şi agitaţi, cinstiţi şi cu un neadormit spirit competitiv, dotaţi, totodată, şi cu o mare putere sexuală.

Piatra norocoasă. Două pietre vor aduce noroc nativului în Scorpion – topazul şi malachitul. Incolor, sau galben în mod obişnuit, topazul poate fi şi albastru, violet sau roşu, fiind cristalizat în sistem rombic. Când cristalele sunt mari şi limpezi, topazul este considerat piatră preţioasă. Folosit ca piatră de ornament, malachitul sau malahitul are o culoare verde sticloasă. În ceea ce priveşte metalul aflat în stăpânirea acestei zo-dii, este vorba despre fier, un simbol străvechi al forţei şi al tăriei, fizice şi sufleteşti. Fierul simbolizează lupta, nu neapărat cu alţi oameni, ci mai ales cu natura, cu timpul, cu mersul implacabil al universului. Este o luptă inegală, aparent fără sorţi de izbândă, dar sunt, iată, şi oameni care-şi iau drept aliat cutezanţa…

Culoarea norocoasă. Roşul este, fără doar şi poate, o culoare apropiată zodiei Scorpionului, mai ales dacă este vorba despre un roşu consistent, fie el aprins, puternic, sau întunecos, deci un colorit foarte-foarte dens, foarte persistent. De asemenea, toate celelalte culori în varianta lor strălucitoare, aprinsă, incendiară se vor dovedi favorabile norocului Scor-pionului.

Floarea norocoasă. Dintre flori, garoafa roşie va sluji cel mai bine norocul nativului în Scorpion. Este o floare fragilă, dar care impresionează prin aspectul ei, precum şi prin mirosul suav şi consistent. În general, flo-rile viu colorate vor contribui, ori de câte ori se va ivi ocazia, la înmulţirea norocului Scorpionului.

Parfumul norocos. Scorpionul va fi ajutat la viaţa sa de parfumurile grele, cu un miros aproape palpabil, cum ar fi cel de mosc, dar va fi susţinut în a-şi juca şansa şi de alte arome, cum ar fi cea de magnolie.

Muzica norocoasă. Nativul în Scorpion va fi inspirat în demersurile sale, în gândire şi în acţiune, de muzicile viguroase, cum sunt, de exem-plu, muzicile pe ritmuri de marş, muzica de fanfară, muzica de alămuri, muzica pe ritmuri cadenţate, muzica pe ritmuri robuste şi optimiste.

Calitatea umană admirată – fermitatea. Nativul în Scorpion are nostalgia mâinii de fier, a vieţii în regim forte, şi va dori ca el însuşi să fie convingător şi eficient în acţiunile sale, fără însă a fi nevoit să dea prea multe explicaţii.SCORPION2-300×300

Calitatea umană detestată – milogeala. Nativului în Scorpion nu-i plac oamenii slabi de fire sau care se manifestă ca nişte oameni slabi, vulnerabili, neajutoraţi, văicărindu-se, plângându-se mai mereu, milogindu-se, dându-se loviţi în aripă.

Ideal de viaţă – să ajungă bogat, adică să scape de obsesia zilei de mâine în ceea ce priveşte existenţa materială.
Dorinţa secretă – să aibă o viaţă socială armonioasă, bazată pe încredere şi colaborare. Nativul în Scorpion va aprecia, în mod deosebit, oamenii de cuvânt.

Verbul specific – a dori. S-ar zice că nativul în Scorpion este un per-sonaj care pofteşte mult. Din acest motiv, este bine să i se reamintească, adesea, următoarea aserţiune: Să nu pofteşti la femeia şi bunurile aproape-lui! Fiind un expansiv, un extravertit prin excelenţă, Scorpionul nu va ţine prea mult seama de această normă morală.

Zodii care se armonizează cu Scorpionul – Racul, Peştii şi, într-o măsură mai mică, Berbecul. Uneori, Scorpionul poate intra în rezonanţă afectivă şi cu Taurul, Fecioara sau Capricornul.

Zodii conflictuale cu Scorpionul. Această zodie, cu nativi foarte pternici din toate punctele de vedere, poate intra în conflict cu oricare din-tre nativii celorlalte zodii. De notat faptul că nativul în Scorpion se poate confrunta cu oricine şi oriunde, având un mare potenţial de conflict, de agresivitate, dar şi de apărare.

Zodiile concubinajului şi ale căsătoriei Scorpionului. Racii şi Peştii par a fi cei mai potriviţi nativi pentru a convieţui cu Scorpionii. Şi celelalte zodii pot face casă bună cu Scorpionul, dar numai în cazuri anume, deci nu se poate generaliza. Astrologii afirmă despre Scorpion că, în privinţa mariajului, aceasta este cea mai liberă dintre zodii. Puternicul Scorpion poate lua în robia dragostei sale pe oricine pofteşte, indiferent de zodie. Va fi un mare egoist şi un hulpav, dorinţele sale fiind pe primul plan. În acest context, chiar şi partenerul cel mai iubit de un Scorpion este nevoit, în cele din urmă, să închine steagul în faţa voinţei năbădăiosului.

Trăsăturile personalităţii Scorpionului. Este cel mai puternic semn al zodiacului, fiind o adevărată forţă a naturii. Nativul în Scorpionul este îndrăzneţ, capabil de creaţie, curajos până în pânzele albe. În acţiunile sale manifestă ingeniozitate, originalitate, şiretenie. Poate fi agresiv. În viaţa cotidiană se manifestă nu numai ca un om cu inteligenţă ascuţită, ci şi ca un om suspicios, sceptic, rezervat, calculat. Iubeşte natura. Are sentimente şi convingeri (oricare ar fi ele) adânci şi puternice. Greu i se va putea ţine piept, în toate planurile. Va fi dificil de convins şi de adus pe drumul considerat bun, deoarece nu chiar întotdeauna va percepe reali-tatea aşa cum trebuie. Pentru a ne da seama de personalitatea Scorpionu-lui, trebuie să menţionăm aici faptul că acesta este singurul semn zodiacal cu trei simboluri: a) scorpionul umil şi terestru, dar mortal; b) şarpele ca simbol al păcatului, dar şi al înţelepciunii; c) vulturul care se avântă spre cerurile larg deschise, simbolizând înălţarea spirituală.

Călăuză astrală. Scorpionul este dirijat de două planete bine conturate: Marte şi Pluton. După cum se ştie, Marte nu este un semn tocmai bun, fiind o planetă fierbinte, planeta focului, a căldurii, a incisivităţii, a războiului. Chiar şi dragostea nativului Scorpion se prezintă, adesea, ca o luptă continuă, uneori omul acesta căutând lupta, chiar şi în amor, de ce nu, deoarece numai aşa simte că se poate mobiliza, că numai aşa poate trăi cu adevărat.

Simbol astrologic. Această zodie va fi identificată nu numai prin Scorpion, ci şi prin Şarpe şi Vultur, alte două animale cunoscute ca fiind foarte puternice, singuratice şi agresive. Unii nativi vor fi precum vulturii, şi vor respira aerul înălţimilor vieţii; ceilalţi vor fi personaje terestre, cu mare forţă, inclusiv prin venin, dar care vor rămâne, orice ar fi, la nivelul solului.

Guvernare asupra corpului omenesc. Semnele Scorpionului vor influenţa activitatea organelor de reproducere şi rectul. Nativii în Scor-pion se pot confrunta, destul de uşor, cu afecţiuni ale organelor de re-producere (inclusiv boli cu transmitere sexuală), ale prostatei sau ale intestinului gros. Scorpionul este o zodie puternică şi prin faptul că ea guvernează organele regeneratoare ale speciei umane, dar şi cele care îi pot asigura curăţirea de mizeria materială. În acest sens, s-ar putea spune despre Scorpion că este o zodie cu influenţe purificatoare.

Poziţia semnului zodiacal. Steaua cea mai strălucitoare a acestei zodii este Antares, o stea mare, de culoare roşietică, situată la 160 de ani-lumină de Soare. Puterea acestei stele este excepţională, fapt explicabil, de altfel, deoarece este de 300 de ori mai mare în diametru decât Soarele. Poate că aşa se şi explică de ce Scorpionul este atât de puternic. Constelaţia zodiacală a Scorpionului, a Scorpiei (Scorpius) este plasată între Balanţă şi Săgetător, în emisfera australă. Este o constelaţie foarte întinsă, semn că până şi stelele de pe cer se dau deoparte şi-i fac loc.

Zonele sensibile în dragoste. Sensibilitatea erotică a nativului în Scorpion nu va fi plasată pe undeva pe corp, ci exact în zona care tre-buie, adică în regiunea organelor genitale şi pe suprafaţa organelor geni-tale. Evident, nativul în Scorpion va putea deveni, în asemenea condiţii, neaşteptat de repede, un adevărat vulcan de iubire. Va da în clocot, cu uşurinţă, la primul semn!

Trăsăturile generale ale nativului în SCORPION

Chiar şi astrologii se minunează în faţa acestei zodii. În tabloul omenesc al Scorpionului vor fi pregnante, întotdeauna, atât caracteristicile pozitive, cât şi cele negative. Altfel spus, Scorpionul înseamnă, în mod obişnuit, o sumă de trăsături extrem de apăsat conturate. Cu firea sa puternică, de stăpân al vieţii, Scorpionul va fi, în toate datele sale, o natură puternică, atotcuprinzătoare, agresivă şi dominantă. Dispunând, totodată, de o imaginaţie bogată, de o remarcabilă intuiţie privind evoluţiile proceselor şi fenomenelor, de un ascuţit simţ al realului, Scorpionul este capabil, de pe acest textură densă, să lanseze, oricând, artificii de spirit şi lumină. Nu va lipsi din personalitatea nativului în zodia Scorpionului latura întunecată, ascunsă, acea intimitate plină de necunoaştere, de temeri, de credinţe oarbe, de idei măreţe sau îndrăzneţe şi greu de adus la lumina zilei poate şi pentru faptul că ar şoca. Vorbirea directă,verde-n faţă, a nativului Scorpion, îi poate spori acestuia charisma, ajutându-l mult în dorinţa sa de a urca sus, sus de tot pe scara socială. Corect de felul său, nativul Scorpion poate fi lesne tulburat dacă cei din juru-i nu stau în pătrăţica lor şi, mai mult decât atât, îl incomodează, îl deranjează.Female_Emperor_Scorpion

Scorpionul îşi va plăti, cu scrupulozitate, datoriile, şi încă la timp şi fără crâcnire, şi de aceea va dori ca şi alţii să procedeze la fel. Dacă nu se va întâmpla aşa ceva, Marele Scorpion va fi frustrat, puternic frustrat, şi mult prea uşor va putea exploda. Sarcasmul şi încăpăţânarea în a produce şi efectua, vizavi de orice cauză, o demonstraţie logică, îl vor face pe nativul în Scorpion mai puţin agreat şi, din acest motiv, nu de puţine ori va avea relaţii sociale ceva mai complicate.

În mod obişnuit, Scorpionul are idei clare despre ceea ce înseamnă bine şi rău, ecartul dintre bine şi rău fiind, în cazul său, uriaş. Pe acest ecart se vor găsi fel de fel de nuanţe şi atitudini, fapt ce oferă nativului în Scorpion o partitură consistentă pentru o certă afirmare socială şi o adresabilitate foarte bogată. Interesant este de observat faptul că un nativ atât de pu-ternic, aşa cum este cel aflat sub semnele Scorpionului – cel mai puternic din tot cercul zodiacal – va şti, mai mereu, nu numai să câştige, ci să şi piardă. Chiar dacă va fi perdant, Scorpionul va fi gata, oricând, s-o ia de la capăt şi să recupereze, el dispunând de foarte multă energie, mentală şi nu numai. Scorpionul se aseamănă, în bună parte, cu Pasărea Phoenix şi, precum aceasta, chiar lovit decisiv, el va găsi resurse să renască din propria-i cenuşă. Nativul Scorpion are puterea şi abilitatea de a-şi con-strui şi reconstrui personalitatea şi, din acest motiv, este foarte adaptabil şi integrabil. Totodată, Scorpionul îşi va asuma, în procesul de transfor-mare, de revoluţionare, nu numai datele şi faptele propriei persoane, ci şi pe acelea ale celor din cercul, din societatea în care trăieşte, asemenea unei mari puteri garante.

Ca lider, nativul în Scorpion va fi deosebit de puternic şi va avea atâta forţă încât îi va putea magnetiza şi pe ceilalţi, făcându-i, nu o dată, să-l însoţească în aventurile sale de reorganizare a lumii. Profund în toate ges-turile sale, în fapte şi idei, Scorpionul va încerca să-i transforme şi pe cei din jurul său.

În toate demersurile sale, intime sau sociale, Scorpionul va dovedi rezistenţă şi răbdare, el dispreţuind lucrul făcut de mântuială, fapta dusă la îndeplinire cu superficialitate.

De asemenea, Scorpionul este un personaj dotat cu o foarte bună memorie. Poate că şi această memorie contribuie, într-un fel, la manifestarea acestui Scorpion ca un răzbunător consecvent în raport cu cei care s-au comportat faţă de el, sau chiar faţă de cei care-i sunt prieteni sau protejaţi, nedemn, arogant, discreţionar, în orice caz profund injust.

Scorpionul se dovedeşte, de obicei, un prieten de foarte bună calitate, un om dedicat prieteniei, un slujitor autentic al sentimentului camara-deresc. Foarte secretos de felul său, Scorpionul va dori, însă, foarte mult, să cunoască secretele celorlalţi şi să opereze cu ele în folosul său propriu. În ceea ce priveşte comportamentul său sentimental, Scorpionul va ţine la dragostea sa ca la un bun de nepreţuit, fiind un nativ care vede nu neapărat finalitatea iubirii sale, ci însăşi iubirea, însăşi relaţia de dragoste, puntea aceea dintre suflete pentru care el a depus eforturi s-o construiască şi să arate, nu-i aşa, pe gustul său. Grădinile cu dragostea Scorpionului vor fi asemenea celor ale Semiramidei, păzite fiind cu săbii de-oţel. Altfel spus, Scorpionul este cel mai pătimaş îndrăgostit din tot zodiacul şi va face dra-goste cu o profundă şi chiar brutală convingere de campion al iubirii pe pământ. Afirmaţia este valabilă atât pentru femeile Scorpion, cât şi pentru bărbaţii Scorpion, după cum valabile sunt, pentru toţi nativii în Scorpion, atât sentimentul apăsător al geloziei şi agresivitatea lor în relaţia de iubire şi în actul dragostei fizice, cât şi suspiciunea, egoismul, revanşismul. Din-colo de toate acestea însă, marele Scorpion va iubi cu efuziune, cu sen-zualitate, cu impulsivitate şi uitare de sine, ca într-o sărbătoare antică, în care sunt de neconceput piedicile comune ale societăţii contemporane – pudoarea, intimitatea exagerată, oprobriul, excluderea dintre oameni sau măcar din rândul lumii bune, toate în numele unor axiome de genul: nu-i frumos, nu se cade, nu se cuvine, vede lumea, vorbeşte lumea, e ruşine, nu suntem animale, nu suntem maimuţe, nici animalele nu procedează aşa. Când are prilejul să facă dragoste, nativul în Scorpion va fi cuprins de minunata sărbătoare a firii, a naturii, şi nimeni şi nimic nu-l va mai putea opri, la o adică, să se manifeste în toată splendoarea sa.

sursa – https://astrodeva.wordpress.com/2015/10/07/marele-zodiac-al-iubirii-zodia-scorpionului/