Sărbători ciudate internaţionale

Iata ce te-ar putea soca intr-o excursie peste hotare!

Lumea este plina de surprize, dar cand vine vorba despre celebrarea unor evenimente intr-un mod neobisnuit poti avea parte de adevarate socuri. Iata o parte din cele mai ciudate evenimente de pe glob si modul in care acestea pot face victime printre turisti.

1. Ziua urinei

Fereste-te de strada Nassau din Princeton, New Jersey, in cea de-a doua sambata a lunii martie. Localnicii sarbatoresc retragerea trupelor britanice din oras in acelasi mod in care au facut-o si stramosii lor: urinand pe „inamicii” de pe strada. Iar aceasta nu este o amintire pe care sa ti-o doresti intr-o excursie.

2 Revelionul muţilor

Evita pe cat posibil orice calatorie in insula Bali in ziua de 21 martie. Indonezienii celebreaza intr-un mod mai mult decat neobisnuit Anul Nou dupa calendarul balinez. Este o zi in care strazile sunt pustii, aeroportul este inchis, iar localnicii de pe insula au interdictia de a vorbi, a se juca, a munci sau a manca intre orele 6 si 18. Senzatia stranie este data si de pustietatea strazilor, insularii preferand sa ramana in casa pentru a nu pica prada tentatiilor. Sarbatoarea se numeste Nyepi si ii poate lua prin surprindere pe turistii ajunsi pe insula.

3. Carnavalul Ivrea

Calatoresti prin Ivrea, Piemont in primul weekend al lunii urmatoare? Ar fi bine sa umbli tot timpul cu o casca de motociclist. Orasul italian devine in acele zile o adevarata scena de lupta cu portocale pentru a celebra batalia in care Mugnaia, fiica unui morar, l-a decapitat, in 1194, pe Raineri di Biandrate, contele despotic care stapanea orasul. Initial, batalia dintre localnici se tinea cu boabe de fasole, dar ulterior a devenit o lupta dusa cu mult mai dureroasele portocale.
4. Ziua fără pantaloni

„Ziua fara pantaloni” are deja traditie in multe dintre metropolele lumii. A inceput ca o distractie intre studentii unei universitati din Texas care s-au prezentat la cursuri in prima vineri din luna mai doar in lenjerie intima si a ajuns apoi un fenomen global, practicat de obicei pe traseele de metrou. Nicio sansa insa de a vedea calatori fara pantaloni pe 11 ianurie in metroul din Bucuresti, Metrorex anuntand ca va amenda orice indraznet care vrea sa serbeze „No Pants Day” pe mijlocul subteran de transport. Motivul invocat: oprobiul celorlalti calatori.

sursa – acasa.ro