„Viaţa este pe zile şi fiecare zi are o poveste!” – Oana Pellea. Minunat!

Gânduri emoționante și pline de sens care te vor face să înțelegi altfel viața spuse de actrița, Oana Pellea

Când vine vorba de Oana Pellea, lucrurile nu pot fi exprimate decât ca o femeie cu o sensibiliate aparte, care crede că „noi suntem un cumul de întâmplări și de oameni pe care i-am întâlnit. E vorba de cei care ne marchează, cei pe care i-am iubit și ne-au iubit.“

„Mi-e foarte dor, foarte dor de frumos și de bun. E un dor care doare, doare chiar fizic. Doare până la lacrimi. Am melancolia unor locuri pe care le-am văzut și care nu sunt de pe lumea asta. Poate de aceea din când în când, deschid geamul și, uitându-mă la cer… zbor. De sus, orașul pare mai frumos și mai curat. Oamenii chiar sunt frumoși. Luminile orașului sunt calde și bune. De sus, o casă luminată e ca un cuib de păsări, îi simți căldura și îți dă un sentiment de siguranță, un sentiment de acasă.

În toate orașele din lume unde am fost, când venea seara mă apuca un sentiment groaznic de singurătate feroce, de înstrăinare. Dacă pe soare sau ziua mi se părea că aparțin Parisului sau New Yorkului, când venea seara și oamenii se-ntorceau de la serviciu la ei acasă, îmi venea dor de acasă al meu, care era departe.”

„Am întrebat-o pe mama, la spital, în ultima zi a trecerii ei pe pământ: ce să fac când o sa-mi fie dor de tine? Învaţă-mă! S-a uitat dur la mine şi mi-a spus cu ochii verzi smarald: „Pupă-ţi mâna!” Şi-am înţeles că în carnea mea e ea, tata, sunt toţi ai mei. Am făcut-o, o fac, şi am tot timpul certitudinea că sunt în mine: părinţii, amintiri, Dumnezeu. Toţi sunt înghesuiţi în mine. Ce minune! Mi-e dor deci de minunea din mine, pe care câteodată o uit, o pierd… În mine e mare înghesuială! Tot universul e înghesuit în mine!”

„Mama: Când ești nemulțumită sau ți se pare că ai probleme… când vii acasă, pune mâna dreaptă la spate și încearcă să te descurci doar cu mâna stângă: să dai foc la aragaz, să te speli, să iei ce-ți trebuie din frigider… Zece minute, nu mai mult… Și, după zece minute, ia-ți mâna dreaptă de la spate și uită-te la ea cu ochii, cu ochii tăi de carne. Și ai să vezi minunea! Ai să vezi ce înseamnă să ai două mâni. Sau două picioare. […] Și întreabă-te după asta: cât de importante erau problemele pe care credeai că le aveai acum zece minute?”

Alte vorbe intelepte ale Artistei emerite Oana Pellea:

1. Tinerii nu au nevoie de sfaturi. Au nevoie să li se acorde respect şi iubire. Să li se spună că e nevoie de ei.

2. Dacă îţi înjuri ţara de dimineaţă până seara e ca şi când te-ai înjura în oglindă!

3. Adevărata valoare stă în lucrurile simple.

4. Dacă aş fi pe Lună, aş avea nostalgia Pământului, dar sunt pe Pământ deocamdată şi am nostalgia cerului.

5. Unii dintre noi trăiesc în rai, iar alţii trăiesc în iad. E o alegere personală.

6. Mi se pare incredibil de frumoasă viaţa. O minune. E o minune că exist şi una şi mai mare că-mi dau seama că exist. Mai departe, ce faci cu viaţa ta sau ce fac alţii cu ea, este altă discuţie. Dar viaţa rămâne o minune.

7. Să nu uiţi niciodată că viaţa trece pe zile…nu există decât acum şi…s-a şi dus.

8. Amintirile astea sunt ca nişte animale speriate…Le e frică să iasă la lumină…Stau acolo, în beznă, şi se hrănesc din mine.

9. Atunci când cineva face un gest frumos, ar fi atât de bine sa primească un semn de la cei din jurul lui că aceasta este calea… Ar fi aşa de bine să fie încurajat şi să primească un zâmbet în loc de o palmă!

10. Expresia “mare iubire” în sine e o prostie. Ca şi când ar exista iubiri mici.

11. Cu cât îmbătrâneşti, cu-atât eşti mai singur şi cu-atât ţi-e mai foame de dragoste.

12. Am senzaţia zi de zi că alerg după viaţa mea şi n-o mai ajung din urmă. Şi totuşi… soarele curge peste noi…

13. Din păcate trebuie să ne luăm cu noi peste tot. Ce odihnitor ar fi să ne mai despărţim din când în când de noi.

14. Ce răsfăţ să fii viu. Mulţumesc.

15. Viaţa este pe zile şi fiecare zi are o poveste!

16. Îmi iubesc ţara atât cât îmi îngăduie ea s-o iubesc.

17. Întoarce privirea după soare şi toate umbrele îţi vor cădea în spate.

18. Viaţa e un dar. Nu trebuie decât să ţi-o faci frumoasă.

19. Gânduri poate să aibă oricine, idei nu.

20. Dacă ţii o cruce în mână şi te uiţi prin ea la cer, universul se împarte în patru.